Trainer Fulvio Massini

Elke woensdag is Firenze Corre* met Fulvio Massini. Fulvio is hardlooptrainer, coach en consultant. Daarnaast schrijft hij columns in het Italiaanse tijdschrift Runnersworld.

Elke woensdag organiseert hij runs in het centrum van Florence “Firenze Corre”. En hij begeleidt een paar keer per jaar hardloop- trainingsweken in Italië. Zoals op het eiland Elba en in Noord Italië.

Fulvio Massini

Firenze Corre in Florence

Hardlopen in Florence is fantastisch. De afstand bij Firenze Corre is maximaal 8 kilometer. Iedereen mag deelnemen.

De kosten zijn Euro 25,00 per hardloopseizoen. Daarvoor krijg je een chip en een trainingsjasje. Na afloop vind je bij de duomo een drankpost met snacks.

De trainingen zijn georganiseerd in samenwerking met Universosport op de Piazza del Duomo in Florence. Bij aankomst kunnen de tassen worden achtergelaten bij de hardloopwinkel.

De warming up is om 19.30 uur door Fulvio Massini. Om 20.00 uur is de start.

Meedoen?

Als je toevalling in Florence bent, en je wilt graag meedoen, dan is dat mogelijk. Je betaalt Euro 5,00 voor eenmalige deelname. Inschrijving is bij Universosport op de Piazza del Duomo.

Garmin Connect – Firenze Corre

Firenze corre

*Firenze Corre bestaat helaas niet meer.

Training Holiday in Italië

In voorbereiding op de TCS Amsterdam Marathon ben ik op trainingsweek geweest met trainer Fulvio Massini op Isola d’Elba (Toscane).

Training holiday Isola d’Elba

Training holiday Isola d’Elba

Weekprogramma Training holiday

Elke ochtend doe je stretching, rekoefeningen en theoriecursus over running. Dit alles vindt plaats onder begeleiding van de trainer. Je krijgt informatie over eten, drinken en trainen.

De middag staat in het teken van hardlopen. Je loopt diverse afstanden op verschillende mooie plekken. Op de boulevard, in de heuvels of in een dorp.

Conconi test

Er is een atletiekbaan op Isola d’Elba waar je gebruik van mag maken. Hier worden Conconi-tests gedaan onder leiding van Fulvio Massini.

Een Conconi-test (inspanningstest) is een maximale test waarbij de hardloopsnelheid langzaam wordt verhoogd en de daarbij behorende hartslag wordt gemeten. De hartslag stijgt langzaam als je de snelheid verhoogt tot de anaërobe drempel.

Tijdens de test noteert Fulvio de tijden en de daarbij behorende hartslag. Je hebt hiervoor een hartslagmeter nodig.

Training Holiday

En uiteraard is er ook tijd voor andere dingen. Zoals fietsen en zwemmen in de zee.

Biertje drinken met runners

Zwemmen in de zee

Het trainingsprogramma tijdens je vakantie is heel afwisselend. Het is een erg leuke hardloopervaring in Italië!

Marathonreizen

Als je wilt deelnemen aan marathons in o.a. New York, Boston, Chicago of Berlijn. Fulvio Massini organiseert ook marathonreizen met een lokale reisorganisatie.

Fulvio is zelf marathonloper, en daarnaast heeft hij een boek geschreven “Andiamo a correre”: We gaan hardlopen.

YouTube video Isola d’Elba

Deze video heb ik gemaakt omdat hardlopen mijn passie is. De training holiday op Isola d’Elba is een onvergetelijke ervaring voor mij. Geniet van de mooie beelden op het eiland Elba!