Wat te doen bij pech op de snelweg in Italië?

Ik stond er nooit bij stil dat dit mij kon overkomen, maar ik had een lege accu. Gelukkig heb ik niet hoeven stilstaan langs de snelweg toen ik terug reed vanaf het vliegveld Roma Fiumicino naar huis toe. Maar het was wel even schrikken…

Op de parkeerplaats in Fiumicino waren ze zo aardig om mij te helpen bij het starten van de motor. Gelukkig kon ik gewoon wegrijden zonder problemen. Maar als je 2 uur moet rijden dan zit je wel even te knijpen.

Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. De accu was oud en diende snel vervangen te worden. Onderweg had ik misschien moeten stoppen om te controleren, maar dat risico wilde ik niet nemen.

Is er niet een soort ANWB in Italië? Jawel!

De ANWB in Italië is de Soccorso Stradale ACI. Het nummer op de website kan iedereen bellen bij pech onderweg, waar je ook bent.

Telefoonnummer: +39 (0) 2.66.165.116

Auto Sylvia

Mijn auto uit Nederland met een Italiaans kenteken