Het is bijna wel zeker dat ik in het voorjaar geen marathon ga lopen… Gewoon geen tijd, en geen zin. Mijn hoofd staat er niet naar.

Ik train nu zoals het mij uitkomt. Ik doe vrij weinig aan versnellingslopen of heuveltrainingen. Ik volg geen schema’s. Nu loop ik vaak het standaard rondje in Castiglione del Lago, het plaatsje waar ik woon.

Garmin connect route in Castiglione del Lago.

Nike running Umbria

In maart probeer ik wel in Ferrara een PR op een halve marathon te lopen (onder de 1.31) maar ik vrees dat dat zelfs lastig gaat worden. Ik wil momenteel lopen zonder “pensieri”, niks moet, alles mag. En dat voelt goed.

Wel ga ik elke woensdagavond in Florence trainen met FirenzeCorre. Dat is leuk, je loopt dan met een groep ongeveer 8 km door het centrum. Meestal is de start bij Universosport op de Piazza del Duomo. De warming up wordt gedaan om 19.45 uur en de start is om 20.00 uur.

Op zo’n avond zie je vaak dezelfde gezichten. Zo is er ook een man die altijd op blote voeten loopt. Dat kun je je niet voorstellen, maar hij heeft nooit hardloopschoenen aan. En hij loopt nog goed ook!