Shopping

Naast hardlopen en werken, is shoppen een van mijn favorite bezigheden. Zeker als er uitverkoop in Italië is “i saldi“. Die zijn altijd in januari-februari en eind juli begin augustus.

Met saldi krijg je in schoenen,- en kledingwinkels flinke kortingen. Soms wel tot 50-70%.

Zo was er ook in Stefanel uitverkoop. Stefanel is een franchise kledingwinkel waar ik graag kom. Die vind je bijna overal in elke stad van Italië, en dus ook in Foligno.

Ik had niet de intentie om er wat te kopen, maar als kleding zoveel afgeprijsd is ben ik makkelijk te verleiden .. Dus ja, ik heb het een en ander ingekocht. Ho fatto gli acquisti!

Foligno Umbrië

Foligno ligt in centraal Umbrië. Vanuit Foligno kun je makkelijk andere plaatsen te bezoeken zoals Assisi, Montefalco en Spello. Een middagje in het centrum van Foligno doorbrengen is leuk. Je hebt er authentieke winkeltjes, barretjes en restaurants.

De Duomo in Foligno is een bezoek waard.

Duomo Foligno

Voor een espresso in de namiddag vind je genoeg gezellige hippe locaties om even “al banco” wat te drinken. Bijvoorbeeld Central Bar op de Piazza della Repubblica in Foligno. Dit is een leuke locatie voor een aperitief, koffie, ijsje of dolce.

Central Bar Foligno

Duomo Foligno

Italiaanse gebakjes

Aperitief Central Bar

Foligno is absoluut niet toeristisch. Het is een gezellige stad. Je ziet veel mensen op de fiets, wat vrij uitzonderlijk is in Umbrië. Foligno is plat, en dus ook rolstoelvriendelijk.

I primi d’Italia

Jaarlijks is er het pasta evenement I primi d’Italia. Je kunt dan verschillende soorten pasta- en risotto gerechten uit heel Italië proeven.

I primi d’Italia Foligno

I primi d’Italia Foligno

I primi d’Italia Foligno

Running

De halve marathon van Foligno tijdens het pasta evenement I primi d’Italia is een jaarlijkse traditie voor runners. Je rent door het centrum en op het platteland.  Er zijn veel toeschouwers die je aanmoedigen. Verschillende soorten muziek wordt gedraaid.

Een leuke run die je zeker een keer gedaan moet hebben.

Halve marathon Foligno