Shoppen

Naast hardlopen en werken, is shoppen een van mijn favorite bezigheden. Zeker als er uitverkoop in Italië is “i saldi“. Die zijn altijd in januari en eind juli begin augustus. Met saldi krijg je in schoenen,- en kledingwinkels flinke kortingen. Soms wel tot 50-70%.

Zo was er ook in Stefanel uitverkoop. Stefanel is een franchise kledingwinkel waar ik graag kom. Die vind je bijna overal in elke stad van Italië, en dus ook in Foligno. Ik had niet de intentie om er wat te kopen, maar als kleding zoveel afgeprijsd is ben ik makkelijk te verleiden .. Dus ja, ik heb het e.e.a. ingekocht.

Foligno

Een middagje in het centrum van Foligno doorbrengen is leuk. Je hebt er authentieke winkeltjes, barretjes en restaurants. De Duomo is ook een bezoek waard. Voor een espresso in de namiddag vind je genoeg gezellige hippe locaties om even “al banco” wat te drinken. Bijvoorbeeld Central Bar op de Piazza della Republblica in Foligno. Dat is een leuke plek voor een aperitief, koffie, ijsje of dolce.

Foligno Umbria

Foligno is absoluut niet toeristisch. Het is een gezellige stad. Je ziet veel mensen op de fiets, wat vrij uitzonderlijk is in Umbrië. Foligno is plat, en dus ook rolstoelvriendelijk.

I primi d’Italia

Jaarlijks is er het pasta evenement I primi d’Italia. Je kunt dan verschillende soorten pasta,- en risottogerechten uit heel Italië proeven. Ik heb hier ooit een blog over geschreven.

Foligno ligt in centraal Umbrië, ideaal om ook andere plaatsen te bezoeken.

Shoppen kun je ook in de Valdichiana Outlet in Bettole.