Shoppen in Foligno

Naast het hardlopen, en mijn werk, is shoppen een van mijn favorite bezigheden. Zeker als er uitverkoop is “i saldi”. Die zijn altijd in januari en in augustus. Met saldi krijg je in schoenen,- en kledingwinkels flinke kortingen. Soms wel tot 50-70%.

Zo was er ook in Stefanel uitverkoop. Stefanel is een franchise kledingwinkel waar ik graag kom. Die vind je bijna overal in elke stad van Italië, en dus ook in Foligno. Ik had niet de intentie om er wat te kopen, maar als kleding zoveel afgeprijsd is, dan ben ik bijna dief van mijn eigen portemonnee om het te laten liggen! Dus ja, ho fatto acquisti. Ik heb ingekocht.

Een middagje in het centrum van Foligno doorbrengen is leuk. Je hebt er authentieke winkeltjes, barretjes en restaurants. De Duomo is ook een bezoek waard. Voor een espresso in de namiddag vind je genoeg gezellige hippe locaties om even “al banco” wat te drinken. Bijvoorbeeld Central Bar op de Piazza della Republblica in Foligno. Dat is een leuke plek voor een aperitief, koffie, ijsje of dolce.

Foligno Umbria

Foligno is absoluut niet toeristisch. Ik vind het een gezellige stad. Je ziet er ook mensen op de fiets, wat vrij uitzonderlijk is in Umbrië. Foligno is plat, en dus ook rolstoelvriendelijk.

Jaarlijks is er het pasta evenement I primi d’Italia. Je kunt dan verschillende soorten pasta,- en risottogerechten uit heel Italië proeven. Ik heb er ooit een blog over geschreven.

Foligno is ongeveer een uur rijden van Castiglione del Lago. Foligno ligt in centraal Umbrië, ideaal om ook andere plaatsen te bezoeken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s