Vigo di Fassa

Vigo di Fassa is een klein leuk dorpje in Val di Fassa, Trentino. In 2012 heb ik gewerkt in Hotel Renato, een mooi Familie Hotel in hartje Vigo di Fassa.

Ondanks dat ik er niet meer werk, ga ik elk jaar skiën in Val di Fassa met mijn oom en tante. Vanuit Umbrië is dat ruim 500 km rijden. Zodra ik aankom ga ik altijd eerst mijn vrienden en collega’s van het hotel opzoeken.

Daarna ga ik pas naar mijn Bed & Breakfast.

Voormalig collega’s Hotel Renato

Oud collega’s Hotel Renato

Skiën vind ik geweldig. Na hardlopen is dat een van mijn favoriete bezigheden. In Umbrië ski ik nooit. Je kunt wel skiën in de Monti Sibillini, maar mijn voorkeur gaat uit naar het Noorden.

De Dolomieten vind ik fantastisch. Ik hou van de bergen.

De Dolomieten

Marmolada

Eten in Trentino-Alto Adige

Trentino is trots op haar smaakvolle keuken. De regionale gerechten zitten vol met calorieën. De keuken is een mix van Oostenrijkse, Italiaanse en Zwitserse ingrediënten.

Dolce tipico Trentino

Adler Caffé Val di Fassa

Bombardino en Forst bier

Ik eet graag polenta en canederli in bouillon. Voor de meesten is dit niet weggelegd, maar je kunt mij er voor wakker maken!

Canederli in brodo

Restaurant in Val di Fassa

We hebben voor het eerst een restaurant in Pera uitgeprobeerd. Pera is een plaatsje vlakbij Pozza di Fassa. Het restaurant heet Agritur Agua Biencia. Ze hebben ook appartementen.

De gerechten die ze maken zijn vers, en bijna allemaal biologisch. Heel bijzonder en lekker!

Kaiserschmarrn

Skiën

Ook het skigebied is mij niet onbekend. De Sella Ronda heb ik dit keer niet gedaan, eveneens de Giro di Grande Guerra zat niet in het programma.

Maar, ik heb weer mooie afdalingen gemaakt en een nieuw gebied ontdekt, namelijk Alpe Lusia bij Moena.

Frans en Anneke van der Male

Wel ben ik de Marmolada weer op opgeweest, maar het was zo mistig dat we niet helemaal naar boven zijn gegaan voor het uitzicht en de afdaling. We zijn halverwege gebleven.

Dat was jammer, maar jeetje…. wat vind ik de Marmolada mooi! Ze wordt ook niet voor niets “La Regina delle Dolomiti” genoemd, oftewel “De Koningin van de Dolomieten”.

Frans en Anneke familie

In de zomer kun je boven skiën. De Marmolada is een gletsjer van 3348 m hoogte. Er is ook een museum over de Eerste Wereldoorlog. Dat speelde zich daar onder andere af.

Marmolada Trentino

Frans en Anneke familie

Ik heb een heerlijke vakantie gehad in de Dolomieten.

Val di Fassa

Skiën in Val di Fassa

Ci vediamo in 2017!

Ciao Val di Fassa… a presto.