De eerste keer Vinitaly

Nog nooit was ik op Vinitaly in Verona geweest, tot vorige week. De beurs was van 10 tot 13 april 2016. Vinitaly is een van de grootste wijnbeurzen van Europa.

Ik had een afspraak met een importeur uit Nederland waarvoor ik op dinsdag was gekomen.

Arco Trentino

Ik sliep bij Manuela, een vriendin van mij uit San Martino. Een klein gehuchtje dichtbij Arco di Trento en Massone.

Trentino

Met de auto naar Verona

In de ochtend vertrok ik naar Verona, met het idee daar op tijd te zijn.

Maar niks is zo vanzelfsprekend. Allereerst met je auto de stad inkomen is bijna een uitdaging, laat staan een parkeerplaats vinden vlakbij de beurs. Je raakt wel gewend aan de chaos, maar op een gegeven moment schiet de onrust er bij mij in.

Ik was later dan verwacht, maar ik was niet de enige. Eerst ben ik een aantal bekende wijnproducenten gaan opzoeken. Ik raakte soms verdwaald. Overal ben ik gaan kijken, maar wat was het druk en immens.

Voor elke Italiaanse regio was een aparte hal met exposanten. In totaal waren het er zo’n 4000. Geen idee hoeveel bezoekers er waren, maar het waren er heel veel.

Een drukte van jewelste. Maar al met al een enorme ervaring dit meegemaakt te hebben. Nieuwe wijnen geproefd en leuke mensen ontmoet!

Consortium Vino Nobile di Montepulciano

Nobile Emozione

Wijnhuis Ravazzi

Chianti Classico