Inschrijving Amsterdam Marathon

Voor de meesten een verrassing, want eigenlijk had ik besloten voorlopig geen lange afstanden meer te lopen..

Ik heb me ingeschreven voor de marathon van Amsterdam! Na de 18 km wedstrijd in Bolgheri had ik de smaak weer te pakken.

Bolgheri Run

Ik loop veel wedstrijden in Italië, dus een marathon in Italië zou niet mijn eerste keus zijn. De marathon van Rotterdam is pas in april.

Running Amsterdam

Dus waarom niet de marathon van Amsterdam dit najaar? Twee jaar geleden heb ik in Amsterdam de Mizuno halve marathon gelopen, en in 2011 de marathon. Twee mooie parcours door de stad.

Ik wil een nieuw PR lopen. Mijn doel is tussen 3:15-3:20. Als mijn tijd 3:23 is, moet dat mogelijk zijn. Ik heb een pacer kunnen regelen. Een marathonloper en oud hockeyvriend uit Nederland gaat mij hazen. Hij heet Ludolf Reijntjes.

Ludolf Reijntjes hardloopmaatje

Nu probeer ik veel mogelijk wedstrijden te lopen om alvast in mijn ritme te komen. Dat is pittig, maar niet onmogelijk.

Op 21 mei a.s. gaan we met een groep vrienden naar Florence voor een conconi test bij Fulvio Massini. Fulvio is coach en een bekende hardlooptrainer in Italië.

Hij schrijft columns voor de Runnersworld magazine. Hij traint professionals, organiseert marathons, en begeleid Firenze Corre elke week.

Training Castiglione del Lago

Conconi test

Een conconi test is een hardlooptest op de atletiekbaan. Met een hartslagmeter loop je rondjes van langzaam naar heel snel. De resultaten van de test bepalen hoe snel je ongeveer bent op dat moment, en wat je mogelijkheden.

Een hardloopschema wordt gemaakt op basis van je capaciteiten. Ik heb er zin in. Dit voelt meer dan prima!