Amsterdam Marathon

De TCS Amsterdam marathon is niet mijn 1e marathon, maar vandaag 36 km gelopen te hebben vond ik toch wel een hele prestatie. Ik heb nog nooit in mijn voorbereiding op een marathon meer dan 34 km gelopen.

24 september 2016

16 km training: Garmin Connect
20 km training: Garmin Connect

Foto na de 36 km afstand in Castiglione del Lago

Blessure

Omdat ik de laatste tijd last heb van mijn heup, gewoon overbelast, doe ik het iets rustiger aan om een serieuze blessure te voorkomen. Elke dag doe ik veel stretching en ik moet zeggen dat het enorm helpt.

Ik heb momenten gehad dat ik het somber in zag voor Amsterdam. Ik ben zelfs naar de orthopeed geweest voor mijn heup, maar het is te overzien.

Duurloop 36 km

De Amsterdam marathon op 16 oktober gaat dus helemaal goedkomen, en daar ben ik enorm blij mee. De 36 km van vandaag heb ik gesplitst. Mijn trainer Fulvio heeft goedkeuring gegeven in de ochtend 15 km a 5’00/km te lopen en 22 km a 4’40/km.

Ik heb het zelf iets aangepast, maar de resultaten liegen er niet om, en dat is een goed teken. Volgende week nog 25 km lopen en dan zitten de lange duurlopen erop. Hopelijk kan ik op 2 oktober meedoen met de Montepulciano Run (25 km afstand).

Het parcours in Montepulciano is erg heuvelachtig. Deelname wordt mij sterk afgeraden, maar voor mij zou deze run symbolisch heel belangrijk zijn. Hardlopen langs de wijngaarden van de Vino Nobile. Prachtig!

Trainingen

Vanaf eind mei train ik 4x in de week, en ik kan niks anders zeggen dat ik er nu wel naar uitkijk om na Amsterdam een pauze in te lassen. Ik heb me ook ingeschreven voor de marathon van Florence op 27 november, maar hoogstwaarschijnlijk gaat h’m dat niet worden.

Alhoewel…

Wijnoogst in Italië

De herfst is aangebroken in Italië, het is momenteel de periode van de “vendemmia“, de wijnoogst, en straks in november worden weer de olijven geplukt.

De zomer is voorbij en ik kan niks anders zeggen dat de tijd vliegt.