En zo is een jaar alweer bijna voorbij. Sinterklaas is geweest en Kerstmis staat voor de deur. De tijd vliegt.

Het is nu ook ECHT winter in Italië, de temperaturen stijgen niet uit boven 10 graden. Dat is voor onze begrippen koud. Sneeuw zal in Umbrië en in Toscane niet zo snel vallen, maar hier heb je vochtige kou waardoor de gevoelstemperatuur nog lager aanvoelt.

Het hardlopen ligt nu even op een laag pitje. Op 27 november heb ik de marathon van Florence gelopen in 3:18,58. Florence is een zwaardere marathon dan Amsterdam, maar zeker niet minder mooi.

Nu moet ik herstellen, en een planning maken voor volgend jaar. Vooralsnog heb ik het idee Milano Marathon te lopen in april en Valencia Marathon in november. Een snelle halve marathon wil ik ook graag lopen, maar dat is nog even te bezien welke dat gaat worden.

2017 gaat een mooi jaar worden. De wijnen van Gattavecchi zijn in de tussentijd ook verkrijgbaar in Nederland. De Quotidiano wijn en de kwaliteitswijnen van Poggio alla Sala, een prachtig wijngoed ten zuiden van Montepulciano.

Maar nu eerst Kerstmis. Lekker (veel) eten en drinken. Bij familie en vrienden zijn met de feestdagen is altijd een fijn vooruitzicht.