Lente in Umbrië

Het leek ver weg, maar toch is de tijd voorbij gevlogen. Het is (bijna) lente. De mimosa staat in bloei en de knoppen komen uit. De vogels hoor je de hele dag fluiten en de temperaturen stijgen al naar 19 graden.

Ristorante la Cantina

Uitzicht op het Trasimeense meer

Uiteraard “roert maart zijn staart” want volgende week wordt er weer regen voorspeld. Maar vooralsnog zijn de dagen weer langer en raken de terrasjes vol.

Strasimeno marathon

Ik heb de Strasimeno marathon op 5 maart 2017 gelopen. Op die dag was het vreselijk weer. Vanaf de start in Castiglione del Lago tot aan de finish in Sant’Arcangelo heeft het alleen maar geregend. Ik had ijskoude handen tijdens het lopen. Ik was “zeik”nat! Om maar even grof te zijn.

Maar desalniettemin is de voldoening er niet minder om: Tijd 3:25. 3e plaats van de vrouwen.

Marathons

Mijn derde marathon in zes maanden. Ik weet het, dat is te veel van het goede. Ik moet herstellen, maar voor je het weet sta ik alweer bij de start van mijn vierde marathon in zeven maanden.

Marathon van Milaan

Op 2 april a.s. loop ik de marathon van Milaan. Milaan vind ik een fantastische stad om veel redenen. Het heeft iets van Rotterdam. Modern, hippe eettentjes, leuke winkels. Het is een stad waar ik graag heen ga.

Misschien vraag je je af: “Maar is er meer in het leven van Sylvia dan hardlopen?” Naast dat ik mijn werk ontzettend leuk vind bij Villa in Umbria, is mijn passie voor wijn alleen maar sterker geworden.

FISAR sommelier

Ik doe een wijncursus voor FISAR sommelier en ik kan niks anders zeggen dat ik het erg leuk en interessant vind. De wijnwereld is anders dan de toerisme. Eens wat nieuws.

Het is mooi om te weten hoe wijn wordt gemaakt, en wat daar allemaal bij komt kijken. Van novello wijn tot grappa. Van spumante tot likeurwijn…om maar wat op te noemen.

Rode wijn, witte wijn, wel of geen houtrijping. De wijnoogst, het terrein, klimaat, smaakpapillen, wijnfles openen… Te veel om op te noemen eigenlijk.

Bij de FISAR cursussen leer ik erg veel.

Vinitaly Verona

9 april ga ik naar Vinitaly. De grootste internationale wijnbeurs in Europa. Je raakt er verdwaald als je binnenloopt, je kunt de wijnen proeven en presentaties bijwonen.

Vinitaly 2017

De sfeer is goed. Een beetje hectisch hier en daar, maar we zijn in Verona.

Halve marathon Verona

Ook een mooie stad overigens Verona. Ik heb er ooit een halve marathon gelopen. Dat was in 2010, toen ik in Arco TN woonde. Ik trainde voor de marathon van Rome.

Arena Verona

Finish halve marathon Verona