Montecchio

Montecchio is een plaatsje in de gemeente Peccioli, Toscane met maar 200 inwoners. Het gebied is erg rustig en je kunt er prachtige wandelingen maken. Het dorpje heeft een middeleeuwse uitstraling.

De weg in Montecchio loopt door het dorp met aan beide kanten huizen en één kruidenierswinkel. Marco is de eigenaar van dat kruidenierswinkeltje.

De eerste avond na mijn komst in Montecchio ben ik met vrienden in het bergdorpje Orciatico gaan eten. Dat plaatsje is ongeveer een half uur rijden van Montecchio. Voordat we aan tafel schoven maakten we eerst een korte wandeling door Orciatico. Prachtige vergezichten toonden het Toscaanse landschap en de geboorteplaats van Andrea Bocelli Lajatico.

Het restaurant in Orciatico heet La Mangiatoia. Het restaurant is een tijdje dicht geweest, maar nu er een nieuwe eigenaar is komt er weer meer toerisme. De keuken van het restaurant omvat Toscaanse klassiekers, pastagerechten en locale vleesgerechten. Ook de toetjes ontbraken niet. Wellicht was dit de lekkerste tiramisù die ik ooit gegeten heb!

De volgende dag zou ik nog blijven voor de lunch om daarna weer richting huis te gaan. Samen met Paul besloten we voor de lunch 50 baantjes te zwemmen om de nodige kilocalorieën te verbranden van het eten van de avond daarvoor.

De gereserveerde lunch beloofde veel, maar bij aankomst bleek de teleurstelling zodanig groot dat we besloten ergens anders heen te gaan. Een miezerig buffet met farro (spelt), pasta met cinghiale en wat sla. Gelukkig wist Desiree nog een andere goede locatie voor onze lunch: La Locanda di Camugliano.

Menù:
Antipasto
– Antipasto misto
– Millefoglie di zucchine e melanzane
Primo
– I paccheri al ragù di Chianina
– Pennette con sugo di melanzane, zucchine, ricotta fresca e pomodoro
Secondo piatto
– Tagliata di cinta senese
Dolci
– sbrisolona con fragole e ricotta
– cheesecake

Een mooie locatie in de Toscaanse landschap. Goede bediening en lekker eten!

Het was een gezellig en heerlijk weekend met vrienden uit Rotterdam in Montecchio. Persoonlijk ken ik Peccioli en omgeving niet erg goed, maar Desiree schrijft leuke blogs over haar huis en ervaringen in Montecchio, Peccioli: Palazzotto Montecchio