Montepulciano Run

Op 29, 30 september en 1 oktober 2017 was de 2e editie van Montepulciano Run. Een driedaags evenement waar sport (running), wijn en cultuur met elkaar samengaat.

Gezelligheid en sportiviteit gegarandeerd!

Programma

Dag 1 Lumediluna

Een 7 km avondtocht voor jong en oud. De gehele route wandel je of ren je met een hoofdlampje op je hoofd door de smalle en donkere straatjes van Montepulciano.

Er is geen tijdslimiet. Op de Piazza Grande is de start en finish, waar na afloop een rijk buffet is met pasta, wijn, frisdrank, thee en taart.

Piazza Grande Montepulciano

Dag 2 Nobili Passi

Een wandel,- wijn en gastronomie programma. Bij deze 6 km wandeltocht heb je 5 “wijn” etappes met lokale gerechten. Vino Nobile Vino Nobile di Montepulciano en Rosso di Montepulciano worden uitgeserveerd in je wijnglas die je aan het begin van de tour overhandigd krijgt.

Montepulciano

Wijnproeverij

Staff Montepulciano Run

Wijnproeverij

Cantina Talosa Montepulciano

Cantina Gattavecchi … Ribollita!

Cantina Crociani

Dag 3 “La Venticinque” 25 km run, “la Quattorici” 14 km run, en Nordic Walking 7,5 km

Alle parcours lopen langs de wijngaarden van Vino Nobile en door het centrum van Montepulciano. De start is bij Tempio San Biagio (kerk) en de finish is op de Piazza Grande.

Er waren behoorlijk wat deelnemers. Runners uit Lazio, Padova (Veneto), Siena en zelfs uit Amerika.

Runners uit Amerika

Ikzelf was op alle drie de dagen aanwezig. De activiteiten Lumediluna, en Nobili Passi vond ik innoverend. Alle ingrediënten van sport en cultuur.

Het gaat hier niet om winnen, maar puur om het samenzijn en genieten van al het goede wat Montepulciano te bieden heeft. Ik heb verschillende wijnkelders mogen zien en hun wijnen geproefd.

Dat vond ik leuk en leerzaam, want naast het hardlopen heb ik een enorme passie voor wijn!

25 km parcours

De laatste dag was dé dag van de hardloopwedstrijden, en ik had me ingeschreven voor de 25 km loop. Bij onze startnummer kregen we een hardloopshirt en een fles Vino Nobile di Montepulciano van Gattavecchi.

Het parcours van de 25 km run was alles behalve vlak, waarvoor ik al gewaarschuwd was. Het was erg pittig, de paden waren onverhard en soms ook glibberig. We liepen tussen de wijnvelden.

De organisatie La Chianina Running stond op elk kruispunt ons de weg te wijzen. Het was onmogelijk verkeerd te lopen. Heuvel op, heuvel af met uitzicht op Montepulciano. Prachtig! Het laatste stuk was in het centrum van Montepulciano.

We liepen de route van de Bravio delle Botti, de beroemde wijnvaten race.

Ik finishte als 2e van de vrouwen. En ondanks dat deze run niet mijn wedstrijd van het jaar was, hechtte ik er toch aan om een mooie prestatie neer te zetten. Trots…!

Finish Montepulciano Run

Media

Valdichianaoggi.it

Sylvia Van Der Male, 2.a, 2h 04’37”:

“Ci tenevo a fare un buon risultato a Montepulciano, sono molto legata a questa terra, a Castiglione del Lago lavoro nel settore turistico ma commercio anche Vino Nobile di Montepulciano in Olanda, ieri ho partecipato anche alla Nobilipassi per prepararmi alla gara di oggi. Un percorso duro ma me lo sono propria goduta, anche sotto l’aspetto del paesaggio. Non mi aspettavo un risultato così positivo, sono molto contenta”.

Valdichiana News

Prijsuitreiking Montepulciano Run