Bezoek aan Nederland

Een weekje vakantie in Nederland is voor mij vaak druk. Naast dat ik mijn tijd zo veel mogelijk bij mijn ouders wil doorbrengen, vind ik het ook leuk om vrienden en familie te bezoeken.

Dat is soms lastig in te plannen, omdat de tijd kort is. Ik probeer iedereen zo veel mogelijk te zien, ook al lukt dat niet altijd.

Marathon van Valencia

Ik ben momenteel in volle training voor de Marathon van Valencia. De marathon is op 19 november a.s.

Valencia

Ter voorbereiding op de Marathon van Valencia heb ik twee lange duurlopen gepland staan.

  1. 22 oktober 2017 loop ik 30 km in Lucca (Toscane)
  2. 5 november 2017 loop ik 30 km in Volterra – San Gimignano

Twee mooie wedstrijden in Toscane.

Running Lucca

Halve Marathon Eindhoven

Voordat ik naar Nederland kwam had ik me al ingeschreven voor de Halve marathon van Eindhoven. Die was vorige week zondag. Een goede trainingsloop van 21.1 km voor mijn marathon.

In Eindhoven zou  eerst sprake zijn van een (halve) marathon zonder medailles. Hierover werden we via email benaderd. Gelukkig werd het probleem uiteindelijk opgelost.

Nou moet ik zeggen dat ik al veel medailles heb van halve marathons maar het is toch altijd leuk een aandenken te hebben.

Toen ik nog in Nederland woonde kwam ik niet veel meer in Brabant, laat staan in de stad van PSV. Eindhoven is erg modern en overzichtelijk.

De Bijenkorf en De Markt herkende ik nog uit mijn “jonge” jaren, maar verder zijn er veel nieuwe gebouwen en winkels.

Start wedstrijd

We startten buiten het centrum in verschillende startvakken. Met een DJ op de achtergrond steeg de adrenaline door mijn lichaam en startte ik met volle energie aan de wedstrijd.

Deze halve marathon was gelijk ook een test voor mijn nieuwe  “Nike Vomero” schoenen waarmee ik de marathon van Valencia ga lopen.

Halve Marathon Eindhoven

Organisatie runs in Nederland

Hardloopevenementen in Nederland vind ik over het algemeen erg goed georganiseerd. Daarnaast leeft het echt in een stad, en zo dus ook in Eindhoven.

Feestende mensen en kinderen stonden in het centrum ons toe te juichen. En Brabant is Brabant niet als er geen bier gedronken wordt!

Eindtijd

1.34 uur was mijn eindtijd, met een gemiddelde van 4:28/km. Mijn moeder was mee en wachtte op mij bij de finish.

Een erg leuke halve marathon.. Eindhoven de GEKSTE!

Halve Marathon Eindhoven