Gelato

Italië is een walhalla voor iedere ijsliefhebber. Op elke hoek van de straat vind je een gelateria waar verschillende soorten schepijs wordt aangeboden. De standaard smaken vind je bijna altijd, zoals stracciatella, fragola, pistacchio en cioccolato.

Castiglione del Lago

In Castiglione del Lago heb ik mijn favoriete locaties waar ik mijn ijsje haal. Be Bop, niet ver het Trasimeense meer, is er één van. Ook bij het treinstation maken ze gelato artigianale, oftewel huisgemaakte schepijs.

Lucca

Om even terug te komen op Lucca, daar heb ik ijssoorten gezien in een gelateria die voor mij vrij nieuw waren. Nou wil ik me ook niet voordoen als dé ijs-expert. Maar smaken zoals pindakaasijs, perenijs met Chianti-wijn en Montepulciano druiven ijs had ik nog nooit geproefd! De keus was vrij lastig, want er waren zoveel lekkere smaken.

Mijn oog viel gelijk op de” Montepulciano grapes” ijs. Ze konden me helaas niet vertellen wat voor soort druiven het waren uit Montepulciano, maar de kans is groot dat het Sangiovese druiven waren. Een heerlijke smaak Montepulciano grapes ice cream: fris, fruitig en niet te zoet.

De gelateria die deze smakelijke ijssoorten verkoopt heet : La Bottega del Gelato in Via Santa Croce 87, Lucca (Toscane).

Lucca zelf is de geboorteplaats van de componist Puccini. Ik vind het zelf een erg leuke en gezellige stad met veel winkelstraatjes, pleintjes, restaurants, en terrasjes. Je kunt ook fietsen huren en een rondje fietsen over de stadsmuur.