Hardlopen in Toscane

Elke week staat 1x fartlek op het programma, hetgeen betekent rustige training in de heuvels en het liefst op onverharde wegen. Dat is niet zo moeilijk om hier te vinden.

Heuvels zijn er in overvloed in Umbrië en in Toscane, maar je moet wel de route weten.

Toscaanse landschap

Castiglione del Lago

Vaak loop ik langs het Trasimeense meer en op het oude vliegveld van Castiglione del Lago. Ik probeer af te wisselen.

Mijn hardlooprondjes ken ik hier met mijn ogen dicht, dus als er de mogelijkheid is ergens anders te lopen dan doe ik dat graag.

Trainen in de winter

Het is bij ons nog vroeg donker, dus je moet de trainingen in de ochtend of in de middag plannen. Ik heb het geluk dat ik dat zelf kan indelen, omdat ik vanuit huis werk.

Trainen in de winter met een kantoorbaan is net even iets anders. Dan train je vaak laat in de avond, of heel vroeg in de ochtend. Ik moet er niet aan denken.

Montallese

Gistermiddag liep ik met Gianfranco. Hij woont in Montallese, dat is een klein dorpje dichtbij Montepulciano en Chianciano Terme.

Vanuit daar hebben we een 16 km parcours gelopen (in tempo 5:00/km) door de Toscaanse heuvels met prachtige vergezichten.

Training in Montallese

De trainingen voor de marathon van Rotterdam verlopen goed, tot nu toe. Ik heb nog wat maanden te gaan, maar het gaat lekker.

Pizza eten

Na afloop van de training hadden we wel een pizza verdiend. In Chianciano Terme is pizzeria “Rosso Vivo” waar ze de echte Napolitaanse pizza maken.

Mijn favoriete pizza is “la Bufalina“, pizza met gedroogde ham en buffel mozzarella.

Buon appetito!

Pizza bij Rosso Vivo in Chianciano

Lekkere pizza’s bij Rosso Vivo in Chianciano