Eco Giro Lago di Montepulciano

2 juni is het nationale feestdag in Italië. Het is de Festa della Repubblica, oftewel het feest van de Republiek. Op die dag is altijd de 13 km run langs het meer van Montepulciano:

Eco Giro Lago di Montepulciano

Dit keer was de derde keer dat ik me had ingeschreven. Wat mij dit keer is overkomen is onvergetelijk. Ik heb een wedstrijd gelopen zonder startnummer!

Dit had ik aan mezelf te verwijten, omdat ik in de veronderstelling was dat de start om 9.45 uur was i.p.v. 9.30 uur.

Montepulciano is ongeveer 40 minuten rijden vanuit mijn huis (Castiglione del Lago). Daar aangekomen kreeg ik meegedeeld dat ik aan de late kant was. Ik dacht.. “Dit is echt weer iets voor mij!”.

Maar goed, met een pendelbusje van de organisatie werd ik samen met de nordic walkers en families naar de start gebracht. De wandelaars begonnen later dan de hardlopers.

Nog net voor aankomst stelde ik mijn Garmin in. Ik legde ergens mijn tas neer, en begon met rennen zonder startnummer.

Run Sylvia Run!

Als een “razende” liep ik langs alle andere hardlopers om in mijn ritme te komen.

Montepulciano Run

Ondanks alle hectiek heb ik genoten. Van de run zelf en van de mooie omgeving. Ik heb geen idee hoe ik ben geëindigd.

Bij de finish werd mij meegedeeld dat ik zonder startnummer niet geregistreerd werd. Jammer, maar ok! Ik was allang blij dat ik mocht starten.

De Eco Giro Lago di Montepulciano is een bekende run in Toscane. Niet alleen vanwege de mooie route, maar ook om al het eten en drinken bij de finish.

Eco Giro Lago di Montepulciano

Wat je allemaal kunt krijgen is uniek: wijn, bier, water, fruitsalade, rijst, pasta, brood belegd met verschillende vleeswaren, kaas, nutella en stukken taart.

Een waar genot! Het is een uitgebreide lunch waarop je de hele dag kunt teren.

Route: https://connect.garmin.com/modern/activity/embed/2745412341