SylviaItaly Blog | hardlopen met een wijnvat “Bravio delle Botti”

Zoals we weten worden wijnvaten hoofdzakelijk gebruikt voor de wijnrijping. Maar soms worden ze ook toegepast voor sportieve en historische doeleinden: Bravio delle Botti

De Bravio is een terugkerend wijnvaten-race in het historisch centrum van Montepulciano.

Een wijnvat weegt zo ongeveer 80-85 kilo. Tijdens de race wordt het wijnvat door het centrum van Montepulciano geduwd door twee “spingitori” oftewel twee hardlopers. De afstand is zo’n 1800 m in het historisch centrum van Montepulciano. De stad is niet plat, waardoor het duwen van de wijnvat extra zwaar is. Bij de wedstrijd strijden de 8 wijken om de befaamde prijs de “Bravio”. Een beschilderd doek met daarop de patroonheilige San Giovanni Decollato.

De Bravio delle Botti is één van de bekendste wijnvaten-race in Toscane.

Vooraf wordt volop getraind door de spingitori uit Montepulciano. De wijnvaten staan opgeslagen in een boerderij langs de weg van Montepulciano naar Pienza. Heel idyllisch, en typisch Toscaans. Ik had het voorrecht bij een training aanwezig te zijn, om wat foto’s en video’s te maken.

De twee runners van de wijk Talosa zijn Luca en Lapo. De race is op 25 augustus 2018. Een groots evenement om niet te missen. Want voor de grote wedstrijd zijn er ook tal van evenementen, en activiteiten te doen in Montepulciano.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s