Warm weer in Italië

Als je van plan bent de marathon van New York te lopen, zoals ik, dan start je met trainen in de zomer. In Nederland is het warm weer geweest, en nog steeds. Maar als het warm is in Nederland, dan worden gelijk diverse maatregelen getroffen.

Bij ons in Italië hoor ik nooit iets over “wat te doen bij hittegolf”. Vorig jaar hebben we van mei tot oktober elke dag tropische temperaturen gehad, en momenteel is het bijna niet minder dan 35 graden. Maar hittegolf of Siberische kou, hier gaat alles gewoon door, ook de trainingen dus.

Met warm weer gaat mijn voorkeur uit naar trainen in de vroege uurtjes, zo rond 7 uur. Dan is het buiten nog goed te vertoeven. Uiteraard drink ik veel voor,- tijdens en na het trainen. Niet alleen water, maar ook de nodige voedingssupplementen neem ik in.

Mijn 15e marathon

New York is mijn 15e marathon, en ik kan niks anders zeggen dat ik er enorm naar uitkijk. Ik doe deze marathon voor de 2e keer.

De trainingen verlopen vooralsnog erg goed. Ik heb geen blessures. Maar ik heb nog een hele weg te gaan voor de New York marathon, dat weet ik.

Trainen voor de marathon

Deze week staat 70 km in de planning. Bastiaan Schellekens, mijn trainer uit Rotterdam heeft een perfect marathonschema voor mij gemaakt die precies bij mijn loopstijl en conditie past.

Een PR, onder de 3:14, zal er wellicht niet inzitten. NY is geen snelle marathon, maar hoe dan ook, ik ga niet naar Amerika om een wandeling te maken.

Ik wil de marathon van NY goed lopen, en daar ben ik nu hard voor aan het trainen.

Giro Lago di Chiusi Run