Montepulciano Run editie 2018

Van 5 tot 7 oktober 2018 was de derde editie van Montepulciano Run. Een sportmanifestatie waarin wijn, cultuur en sport gecombineerd worden.

San Biagio kerk in Montepulciano

Montepulciano Run

Ik had ik me ingeschreven voor de 25 km wedstrijd.

Montepulciano Run

Op de race-dag zelf heb je twee afstanden die je kunt kiezen: 14 km en 25 km. Als je in voorbereiding bent op een najaarsmarathon is de 25 km een ideale afstand.

Het parcours moet wel aansluiten op de soort marathon die je gaat lopen.

Start Montepulciano Run

Op 4 november a.s. loop ik de marathon van New York. Dus een heuvelachtig parcours is een prima voorbereiding. De route van de Montepulciano Run verschilt en is vaak onverhard.

Je loopt langs de wijngaarden wat prachtige indrukken achterlaat van het Toscaanse landschap.

Start bij San Biagio Montepulciano Run

Start 25 km run Montepulciano Run

Rustig ben ik van start gegaan met de focus een lange afstand te lopen ter voorbereiding op New York. Op mijn schema stond 30 km. Vroeg in de ochtend had ik al 5 km gelopen.

De 25 km run was net iets anders dan vorig jaar, maar nog altijd even mooi. Bij elke drankpost ben ik gestopt om te drinken en onderweg heb ik mijn energie-gelletjes genomen.

Ik liep erg goed.

Montepulciano Run

Zonder enige verwachting heb ik heerlijk gelopen. Ik ben derde geëindigd van de vrouwen. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik train sinds juli intensief en de vermoeidheid zit al redelijk in mijn benen. Maar wellicht betekent dit dat ik fit ben. Dat ik klaar ben voor de marathon van New York?

Prijsuitreiking Montepulciano Run

De prijsuitreiking was op de Piazza Grande.

Pasta party

De pasta party is gratis voor alle deelnemers. Na afloop hebben we met een groepje runners pasta gegeten om gezamenlijk dit sport,- wijnevenement af te sluiten.

Pasta Party Montepulciano Run

Pasta Party Montepulciano Run