Sylvia Italy

Mijn laatste blog is gedateerd op november jl. In de tussentijd ben ik verhuisd naar Montepulciano. De kerstdagen heb ik in Nederland doorgebracht.

Het waren drukke weken waardoor een blog schrijven helaas niet van gekomen is.

Buon anno a tutti!

Presentatie Vino Nobile di Montepulciano

De lezing en wijnproeverij met Dante Alighieri Rotterdam is goed gegaan. Ik vond het best spannend in het begin, maar het verliep “bijna” vlekkeloos.

Het was de eerste keer. Ik zal zeker het e.e.a. anders moeten doen. Maar vooralsnog ben ik trots op mezelf dat ik het gedaan heb. Het was hard werken en studeren de afgelopen maanden.

Jubileum

2019 is voor mij een jubileumjaar. 10 jaar geleden ben ik vertrokken naar Italië voor een nieuw leven. Het waren best roerige tijden in het begin, want alles achter je laten en vaarwel zeggen tegen de mensen die je lief hebt was niet makkelijk.

Samen met Wil, Sylvie en ex-vriendje Herco

Maar ondanks dat, heb ik er nooit spijt van gehad.

In 2009 woonde ik in Arco Trentino en werkte ik in de horeca op 1200 m hoogte. Ik heb daar geleerd hoe Spritz en cappuccino te maken als een echte barista.

Barista Sylvia

Ik had een leuk appartement in het centrum in Arco. Ik reed toen nog in mijn Fiat Panda met een NL- kenteken. Berg op en berg af met de boodschappen in de achterbak van de groothandel.

Fiat Panda met NL kenteken

Supertramp in Italy

Helaas ben ik toen niet gelijk begonnen met bloggen. Ik begon met blog posts schrijven in 2011. Mijn eerste blog was “Supertramp in Italy“. Waarom Supertramp?

Supertramp in Italy

De naam verwijst naar de hoofdrolspeler in film “Into the Wild”. Ik wil niet zeggen dat ik zo extreem was als hij, maar indirect hadden we misschien wél iets gemeen. Avontuur!

Monte Velo Arco

Mijn idee is vanaf heden een paar oude blogs, en foto’s van mij te delen van hoe het toen was met mij, en wat ik zoal deed.

Als ik terugkijk naar de avonturen en levenservaringen ben ik niet veranderd. Ik ben een rijker mens geworden, misschien niet financieel maar ervaringen rijker dat zeker.

Ik kan het iedereen beamen. Volg je hart en doe wat je leuk vindt. Dan werk je eigenlijk nooit meer, want dan is je werk je hobby. Het komt niet allemaal zomaar op je pad, je moet er veel voor doen en laten, maar de voldoening is groot als het lukt!

Veel leesplezier in de komende blogs en ik wens iedereen een gelukkig en sportief 2019 toe.

Mijn eerst blog van 5 juni 2011

Barista Sylvia bij La Contessa

Gardameer Trentino