Versoepeling maatregelen

Na 55 dagen fulltime thuis te hebben gezeten mogen we eindelijk weer naar buiten. Op 4 mei zijn de maatregelingen versoepeld in Italië. We zitten momenteel in fase 2 van de epidemie. Langzaam keren we weer terug naar het “gewone” leven.

Sporten

Sinds dat we de deur uit mogen heb ik mijn sportieve activiteiten opgepakt. Dat zijn fietsen en hardlopen. Het is een verademing om weer buiten vrij te mogen bewegen. Zeker nu ik mijn nieuwe hardloopschoenen heb met een nieuw trainingsschema is mijn motivatie om te sporten nog groter geworden.

New Balance schoenen

Een prachtige fietsroute in Val d’Orcia.

De versoepelde maatregelen doen mij goed. We hebben lang binnen gezeten. Afgelopen weekend zag ik beelden in steden van Italië dat mensen weer op terrassen zitten.

Montepulciano

In Montepulciano kunnen we ook naar de bar voor een aperitief. Maar hier zitten mensen nog veel thuis. Wellicht uit angst of een bewuste keuze het rustig aan te doen. De terrassen lopen in ieder geval niet overvol.

Mijn eerste koffie en Spritz in de bar heb ik al op. Als je binnenloopt moet je je mondkapje opdoen. Buiten kun je genieten van je drankje maar zodra je weggaat word je verzocht je glas binnen te brengen. De mensen die ik heb gesproken in de horeca zijn blij dat ze weer mogen starten. Sommigen zijn er niet echt rustig onder. Want het blijft een moeilijke en gecompliceerde periode, ondanks de versoepelde maatregelen.

Het is mooi weer in Montepulciano. Omdat het nog even zal duren voordat we volop draaien in de toerisme-branche heb ik mezelf twee maanden geleden voorgenomen een nieuw wijnproject te starten.

Webshop Sylvia Italy

Ik ga wijn verkopen via mijn webshop. Ik begin met Toscaanse wijnen van Il Convento. Il Convento is een wijnlijn van Gattavecchi. Een nieuw avontuur. Ik vind het spannend en leuk tegelijk! *

Il Convento wijnen

Virtuele wijnproeverijen

Daarnaast organiseer ik gratis virtuele wijnproeverijen in de cantina. Hopelijk vanaf medio juni. Tijdens de online experience laat ik het wijnhuis zien en gaan we virtueel wijnproeven. Voor de online wine tasting gebruik ik de applicatie Zoom.

In de voorbereiding hebben we al wat wijntjes geproefd. We hopen iedereen snel online te mogen verwelkomen! **

Met Gionata en Daniela Gattavecchi wijnproeven

Tijdens de lockdown periode thuis heb ik me gelukkig bezig kunnen houden. Mijn appartement is schoon. Ik heb nieuwe recepten uitgeprobeerd en veel boeken gelezen.

WSET

Met mijn WSET studie level 3 ben ik op de helft. Ik kijk met veel plezier uit naar onze volgende wijncursussen door Emily O’Hare.

WSET studie

Auto Sylvia

Mijn auto start weer omdat ik een nieuwe accu heb gekocht bij de ACI. Een ANWB in Italië. De auto heb ik recent gewassen en op 4 juni staat een afspraak bij de “Gommista” om mijn winterbanden te wisselen.

Allemaal regeldingen…

Umbrië

De komende tijd heb ik leuke dingen in het vooruitzicht. Ook met Villa in Umbria laten we ons neus zien. Fijn om binnenkort naar Perugia of Assisi te mogen. Dat zijn mooie plekjes in Umbrië die een bezoekje waard zijn.

Orvieto

* Ik ben gestopt met mijn webshop (sinds 2023)
** Ik organiseer geen online proeverijen meer (sinds 2023)