Run and Wine Experience

Hardlopen langs de wijngaarden

Loop je mee langs de prachtige, uitgestrekte wijngaarden in Montepulciano?

Elke dag loop ik hard in het mooie Toscaanse landschap. Hardlopen langs de wijngaarden in Montepulciano is een leuke en onvergetelijke ervaring.

De afstand van de Run and Wine is ongeveer 5 km lang op verharde en onverharde paden. De run wordt niet geregistreerd, maar deelnemers moeten minstens 3 km kunnen wandelen of hardlopen.

Over deze activiteit

  • Duur 2 uur
  • Geschikt voor alle leeftijden
  • Gecertificeerd sommelier (Italiaans, Engels, Nederlands)
  • Ervaren (marathon)loper
  • Wijnverrassing
  • Gratis annulering tot 12 uur voor aanvang van de activiteit

Experience

De start en finish is bij de 16e eeuwse San Biagio kerk, waar vandaan je prachtige vergezichten hebt op het Toscaanse landschap.

We lopen op een verharde weg met aan ons linkerhand het glooiende landschap. We slaan linksaf waar we een stukje door de heuvels lopen.

Hier en daar zien we cipressen en vrijstaande huizen. Vanuit het landschap omringd met wijngaarden is het uitzicht op het stadje Montepulciano werkelijk adembenemend mooi.

Zodra we weer terug lopen naar de geasfalteerde weg moet we best een stukje klimmen. Boven aangekomen op de weg slaan we linksaf richting het centrum. De geasfalteerde weg is vrij rustig. Zo nu en dan rijdt een auto voorbij.

Na een tweede klimmetje heuvelopwaarts komen we bijna in het centrum van Montepulciano. Op de hoek van de weg is een leuk barretje waar we kunnen stoppen voor een kopje koffie, maar we kunnen ook doorlopen via de geasfalteerde weg naar de wijngaarden.

We lopen door naar de wijngaarden waar we de vogeltjes horen fluiten en het uitzicht subliem is. Het kan zomaar zijn dat we in deze natuurlijke omgeving everzwijnen en herten tegenkomen.

Dan is het nog 10 minuten hardlopen en zodra we de weg oversteken komen we weer aan bij de San Biagio kerk waar we gestart zijn.

Het parcours van de Run and Wine is niet vlak. De route loopt grotendeels door de wijngaarden, maar we hebben ook geasfalteerde stukken.

Bij de San Biagio kerk krijgen jullie van mij water, vers fruit en een leuke wijnverrassing!

Inbegrepen

  • Drinken (water) en vers fruit
  • Wijnverrassing

Bereid je voor op de activiteit

Belangrijke informatie

Als een run leader adviseer ik elke deelnemer goede sportschoenen en geschikte kleding aan te doen.

De Run and Wine Experience is veilig en in noodgevallen heb ik altijd een telefoon bij me. Om deel te nemen is het belangrijk de regels van de run te respecteren.

Bij regen raad ik aan waterdichte kleding te dragen. Het is belangrijk zo lang mogelijk droog te blijven.

 

Ontmoetingspunt is de San Biagio kerk, Via di S. Biagio 14, 53045 Montepulciano (SI).

Google maps: 43.090872, 11.774649

De Run and Wine Experience is niet vlak. Deelnemers kunnen zelf beoordelen dat ze geschikt zijn om de run tot een goed einde te brengen. Men moet minimaal een afstand van 3 km kunnen lopen of wandelen.

Reserveringen

De prijs is 20 Euro per persoon.

Solo travelers zijn welkom. Je kunt een privé Run and Wine Experience reserveren voor één persoon zonder extra kosten.

Gratis annuleren

De reservering voor de Run and Wine Experience kun je gratis annuleren tot 12 uur voor aanvang.

Je kunt kiezen voor een andere datum, of je krijgt het volledige betaalde bedrag terugbetaald.

Reviews

June 13, 2019

Sylvia and the run and wine experience was just lovely – a unique and amazing way to explore the tuscan landscape whilst getting active. We stumbled across this experience on Air Bnb and were immediately interested as my partner and I (Australians) like to keep fit when on holiday – to balance all the wine and pasta! The run is suitable for all levels – my partner (a keen runner) ran off at times and I would stop and walk (and Sylvia would walk with me). The best part about the run/walk was meeting Sylvia, who has lived in Italy for 10+ years and spoke to us about the history and gave us winery tips – but most of all has a lovely personality and it was a pleasure being in her company! I would highly recommend this experience to anyone visiting Montepulciano.

Nikki (Australia)

8 augustus 2019

Tijdens onze vakantie in Firenze een uitstapje gemaakt voor een Run and Wine experience in Montepulciano bij Sylvia. Sylvia is een gastvrouw pur sang en een warme en hartelijke persoonlijkheid. Ze heeft ons vol enthousiasme vertelt over Montepulciano, haar leven, werk en passie voor prachtige wijnen en hardlopen. Wij hebben genoten en hebben het echt ervaren als een hardloopbelevenis. Iets dat altijd een dierbare herinnering voor ons zal blijven. Thuis hebben wij nagenoten van de heerlijke wijn en pasta die we van Sylvia hebben meegekregen. Wij kunnen de Run and Wine experience in Montepulciano door Sylvia van harte aanbevelen. Wij wensen Sylvia het allerbeste toe in alles wat nog op haar pad komt en hopen dat ze nog heel lang mensen laat genieten!

Edward de Ruiter & Marjon de Hoog (Groningen)