Wine Barrel Race Experience

De Race van de wijnvaten in Montepulciano

Welkom in Montepulciano en maak deel uit van een van de meest bekendste wijnvaten race in Italië. Geniet van de Bravio delle Botti met een lokale en gepassioneerde bewoner!

Over deze activiteit

 • Duur 3 uur
 • Toegankelijk voor rolstoel gebruikers
 • Geschikt voor alle leeftijden
 • Gecertificeerd sommelier
 • Bezoek aan locale taverna
 • Compleet diner
 • Gratis annulering tot 12 uur voor aanvang van de activiteit

Experience

Het trefpunt van de experience is de Piazza Grande waar ik je het verhaal vertel over de wijn Vino Nobile di Montepulciano en de Bravio delle Botti.

Ga mee naar de taverna voor een uitgebreid diner en wijnproeverij. Een taverna is een typische Italiaanse happening. Het is een gelegenheid om de locale keuken en wijnen te proeven. Je schuift bij een lange tafel aan en je geniet van de verschillende gerechten. We hebben een compleet diner. Vanuit de taverna heb je een prachtig uitzicht op het Toscaanse landshap.

Na gegeten en gedronken te hebben in de taverna is het tijd om de wijnvaten lopers aan te moedigen in de smalle straatjes in Montepulciano.

Inbegrepen Menu

 • Antipasti misto met verschillende pecorino kazen en vleeswaren
 • Verse pasta uit Montepulciano “i pici”
 • Hoofdgerecht met gegrild varkensvlees
 • Seizoensgroenten
 • Dessert
 • Wijn “Vino Nobile di Montepulciano”
  *Brood en water zijn inclusief
  *Vegetarische gerechten zijn beschikbaar

Bereid je voor op de activiteit

Belangrijke informatie

De Bravio delle Botti trekt jaarlijks veel bezoekers. Een parkeerplaats vinden kan lastig zijn. Daarom adviseer ik te parkeren buiten het centrum. Parkeerplaats nr 8 is gratis parkeren en vlakbij de Piazza Grande.

Ontmoetingspunt is de Piazza Grande om 19.00 uur.
Google maps: 43.092970, 11.780801

Reserveringen

De precieze datum voor 2022 is nog onbekend.

De prijs is euro 79 per persoon.

Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis.

Consumpties voor kinderen kunnen ter plekke betaald worden.
Taxi service is op aanvraag mogelijk.

Wine Barrel Race Experience

Bravio delle Botti

De Bravio delle Botti vindt jaarlijks plaats op de derde zondag van de maand augustus.

Elk jaar op de derde zondag in Augustus is de Bravio delle Botti in het historisch centrum van Montepulciano. Het is een wijnvaten race tussen de acht contrade -wijken- die tegen elkaar strijden voor de Bravium (een beschilderde doek met daarop de patroonheilige van Montepulciano).

De Bravio delle Botti was vroeger een paardenrace, maar omdat Montepulciano bekend is vanwege de wijn Vino Nobile di Montepulciano hebben ze sinds 1974 besloten een wedstrijd met wijnvaten te organiseren.

In de week voor de Bravio delle Botti zijn veel leuke belevenissen. Elke avond trainen de contrade door met een wijnvat in het centrum van Montepulciano hard te lopen.

In Montepulciano worden vlaggen van de verschillende contrade opgehangen. De kleuren van de vlaggen symboliseren de kleuren van elke wijk.

Op donderdagavond is de Corteo dei Ceri. De Corteo dei Ceri is een optocht in middeleeuwse kostuums. De deelnemers van elke wijk laten zien hoe het leven in de middeleeuwen er toen uit zag. De optocht is indrukwekkend en het trekt jaarlijks veel bezoekers. De avond wordt afgesloten met prachtig vuurwerk. Een prachtig spektakel om een keer meegemaakt te hebben.

De Run van de Bravio delle Botti is de wedstrijd waar het allemaal om draait. De start is bij de Colonna del Marzocco en de finish is op de Piazza Grande. Na het startsignaal worden de wijnvaten door de runners door de smalle straatjes in Montepucliano omhoog geduwd tot de finish op de Piazza Grande. De totale afstand is ongeveer 1800 m. Dit moment is het belangrijkste moment waar het allemaal om draait.

De Bravio delle Botti is een mooi evenement en een absolute “must do” wanneer je in Toscane bent. Het is een feest voor iedereen. Elke wijk verwelkomt je met lokaal eten, wijn, ceremonies, parades en muziek. Ook al wint hun contrada de wijnvaten race niet, de mensen eten en drinken met elkaar om de jaarlijkse Bravio delle Botti te vieren.