Proef Toscane!

Online wijnproeverij met jouw eigen groep

Tijdens de lockdown periode in Italië heb ik iets nieuws bedacht: we gaan online drie Toscaanse wijnen proeven! Laat je daarbij begeleiden door een Italiaanse sommelier.

Vanuit Montepulciano vertel ik jullie over wijnhuis Gattavecchi en de wijnen van il Convento. Samen zullen we genieten van een heerlijk glas wijn.

Gattavecchi

Gattavecchi is een historisch wijnhuis in Montepulciano. De naam il Convento verwijst naar het voormalig klooster van de kerk Santa Maria dei Servi. Het klooster is in de 13e eeuw gebouwd door de paters “Padri Serviti” die hier gewoond hebben tot de 19e eeuw.

De familie Gattavecchi heeft het klooster in 1958 gekocht. In de historische kelders ligt de wijn Vino Nobile di Montepulciano hier meer dan twee jaar te rijpen.

Ik ben agent voor dit wijnhuis en deel graag mijn kennis en wijnervaring met jullie

Hoe werkt de online Toscaanse wijnproeverij?

De wijnproeverij is geschikt voor wijnliefhebbers van alle niveaus. We proeven een witte en twee rode wijnen. De flessen wijn worden bij je thuis afgeleverd.

Ik vertel jullie over de geschiedenis van Montepulciano door middel van een video of een virtuele wandeling door het historische centrum.

In de 16e eeuw koos Montepulciano bewust voor een alliantie met Florence. Als je in de stad loopt zie je duidelijk herkenningspunten uit Florence terug.

Ik laat slides zien en ik vertel jullie meer over het proeven van wijn, wijn-spijs combinaties en de oorsprong van de beroemde wijn Vino Nobile di Montepulciano.

We hebben contact met elkaar via de applicatie Zoom. Je ontvangt een link waardoor je kunt deelnemen aan de proeverij. De livestream is in het Nederlands en duurt ongeveer 1,5 uur.

Wat heb je nodig?

  • 3 flessen il Convento wijn; Vino Nobile di Montepulciano DOCG; Rosso di Montepulciano DOC; Vernaccia di San Gimignano DOCG
  • smart telefoon, computer of tablet
  • internetverbinding
  • wijnglas
  • een goed humeur

Kosten online proeverij

De prijs van de proeverij inclusief de drie flessen is Euro 44,95 per inschrijving. De verzendkosten in Nederland bedragen Euro 5,95 per pakket. In België zijn de verzendkosten Euro 8,95.

Reserveringen

Wil je met een groep vrienden, familie of collega’s een leuke privé online wijnproeverij beleven? Dat regel ik graag op een datum en tijdstip naar keuze.

Er is geen maximaal aantal deelnemers. Eventueel kunnen we een offerte op maat sturen.

Voor meer vragen neem gerust contact met me op!

Annuleren

Een reservering voor de online wijnproeverij Proef Toscane! kun je annuleren of verzetten naar een andere datum.

Indien je een bestelling wilt annuleren die nog niet verzonden is kan dat eenvoudig door een email te sturen naar info@sylviaitaly.com.

Reviews

12 september 2020

Een hele leuke ervaring, een virtuele wijnproeverij Vino Nobile di Montepulciano van Sylvia. Naast veel wetenswaardigheden over deze bijzondere wijn wordt er ook tijd genomen over het wijnhuis en de mooie omgeving. Top georganiseerd, volgend jaar maken wij een afspraak voor een live tour!

Patrick