Bernardini Tartufi

Bernardini Tartufi

Bernardini Tartufi is een familiebedrijf in Acqualagna dat gespecialiseerd is in het produceren en ambachtelijk verwerken van lokale truffels.

Bernardini is een historische naam in Acqualagna.

In de jaren ’40 leefde opa Tino, ook wel ‘Lambrusco’ genoemd, in de hoge Apennijnen tussen de bossen. Vaak sliep hij in stallen van boerderijen in de regio’s Le Marche, Toscane en Umbrië om truffels te zoeken. 

Elke zondag keerde Lambrusco terug naar Acqualagna om zijn truffels te verkopen. Truffels zoeken was in die tijd een noodzaak om geld te verdienen.

Bij het zoeken naar truffels gebruikte Lambrusco getrainde honden.

In de laatste jaren was van noodzaak allang geen sprake meer. Dit was echte ‘goudkoorts’.

Zoon Maurizio werd inmiddels aangestoken door wat zijn vader verkocht waardoor hij besloot zijn eigen bedrijf op te richten in de jaren ’90. 

De truffelproductie en verkoop is nu in handen van Maurizio, Cristina en Simona Bernardini.

Bernardini Tartufi is opgericht in 2016. Dit bedrijf bestaat nog niet heel lang maar kent wel een lange geschiedenis.

Kwaliteit is binnen Bernardini Tartufi het sleutelwoord.

De familie hecht veel waarde aan exclusieve en ambachtelijke producten. En dat proef je!

Truffels

Bernardini biedt een selectie aan hoogwaardige truffelproducten die met de grootste aandacht worden verwerkt. Alleen echte truffels worden verwerkt in de potjes. Maar voor sommige sauzen, truffelolies en truffelboter worden aroma’s gebruikt.

In het laboratorium hangt een heerlijke geur van truffels. Hier kun je zien hoe de schijfjes truffel handmatig in glazen potjes worden gedaan.

Truffel is een geliefde en bekende culinaire specialiteit uit Le Marche. “Le Marche is een Italiaanse regio van de eenvoudige en eerlijke smaken”, aldus Cristina Bernardini.

Bastano sale, pepe (secondo i gusti), olio extra vergine d’oliva e il tartufo pregiato!

Acqualagna

Het kleine stadje Acqualagna in Le Marche is de beste omgeving waar het gehele jaar door seizoenstruffels gevonden worden. Het is een mooi bergachtig gebied bedekt met bossen.

Acqualagna telt ongeveer 5000 inwoners waar je zes familiebedrijven uit dezelfde branche vindt. In dit gebied speelt truffel een belangrijke rol op het gebied van de lokale en regionale economie.

Restaurant tip: Hosteria dal Vigno, Via Centro Naro 1, 61043 Cagli PU

Bernardini’s recepten

Bernardini heeft een breed scala aan producten waaronder truffelboter, truffelschijfjes, zomertruffels, verse truffels, truffelsauzen en nog veel meer.

Op Bernardini’s youtube kanaal vind je diverse truffel recepten voor een heerlijk culinair etentje thuis.

Buon appetito!

 

Interesse?

Niks is mooier dan het delen van mijn grote passie voor Italiaanse wijnen en lekker eten.

Bernardini is mooi familiebedrijf en ik ben er trots op te mogen samenwerken met zulke enthousiaste en gastvrije mensen uit Le Marche.

Neem gerust contact op voor meer informatie.