Proef Italië met prachtige wijnen en verfijnde gastronomie

Leer samen met een expert de omgeving kennen, de rijke eet- en wijncultuur en de grenzeloze gastvrijheid van de Italianen.

Zorgvuldig geselecteerde prachtige wijnen uit Italië.

Beschikbaar vanuit onze temperatuur-gecontroleerde voorraad in Nederland, kunnen we een aantal prachtige en bijzondere wijnen aanbieden vanuit de Italiaanse regio’s Toscane en Veneto. 

Een doorgewinterde sommelier tot uw dienst

Sylvia is jaren geleden van Nederland naar Italië verhuisd, en heeft zichzelf ondergedompeld in de wereld van wijnen. Door opleidingen en ervaring weet zij inmiddels niet alleen veel over de locale wijnen, maar ook food pairing is haar expertise geworden.

Wine tasting experience met sommelier

Maak je klaar voor een authentieke Italiaanse wijnervaring! Te leuk om te missen en geschikt voor zowel wijnkenners als wijnliefhebbers.

Virtuele wijnproeverij

De digitale wijnproeverij is in Toscane. Met deze gratis virtuele wijnervaring breng ik Montepulciano en de wijn Vino Nobile di Montepulciano naar jou toe!

Bij het proeven omschrijf ik de kleur, het aroma van de wijn, de smaak en de eigenschappen.

Geniet van het Toscaanse landschap en de Piazza Grande, het mooiste plein van Italië.

De Nederlandse Virtuele Noble Wine Tasting Experience kan op alle dagen en op ieder tijdstip.

De tasting duurt ongeveer 1-2 uur. A presto!

“De virtuele tour van Montepulciano en de wijnproeverij getuigen van veel professionalisme. Er zitten ook bruikbare tips bij. Sylvia brengt dit met veel enthousiasme.” ~ Alex en Ann (België) 1 juni 2021

Wijn webshop

Voor bijzondere kwaliteitswijnen uit de regio’s Toscane en Veneto ben je bij Sylvia Italy aan het juiste adres!

Bezoek onze webwinkel en bestel je favoriete wijnen of één van de door ons samengestelde wijnpakketten.

Onze wijnen worden verzonden vanuit ons magazijn in Nederland en binnen een paar dagen bij je thuis afgeleverd.

Uw gastvrouw Sylvia

De wijnwereld gaat over passie, geschiedenis, cultuur en food pairing. Als sommelier beleef ik het grootste plezier in het delen van mijn kennis met andere wijnliefhebbers en connoisseurs.

Ik spreek Italiaans, Engels en Nederlands. Verder heb ik veel informatie om te delen. Mijn doel is om iedereen een fantastische ervaring te bezorgen in Italië.

Lees hier mijn blog over wijn, hardlopen en lokale recepten!

Welkom in Montepulciano

De Wine and Food Experience in Montepulciano is een unieke ervaring. Tijdens deze wijnexcursie bezoek je een historisch familie wijnhuis waar je vier kwaliteitswijnen proeft, gecombineerd met bijpassende lokale gerechten.

“Hoe leuk om van Sylvia haar expertise te genieten op prachtige plekken in de stad! Een aanrader om te luisteren, te kijken en af te sluiten met een heerlijke lunch met bijpassende wijnen!”
~ Dico (Nederland) 8 augustus, 2021

Sommelier

Ik ben gecertificeerd FISAR sommelier. FISAR staat voor Federazione Italiana Sommelier Albergatori e Ristoratori. Daarnaast heb ik de opleidingen WSET level 2 en WSET level 3 succesvol afgerond. Voor beide studies ben ik cum laude geslaagd. WSET is een internationaal erkend diploma.

Uniek in haar werk

Sylvia is een prachtig gepassioneerde vrouw die enthousiasme over kan brengen in wijnkennis, eten en de combinatie daarvan. Ze leeft in Montepulciano maar brengt via haar online tour en tasting, de omgeving en de beleving helemaal bij je thuis. Uniek in haar werk. Mooi om te zien! ~ Bas (België)

Sehr empfehlenswert

Sylvia war eine tolle Gastgeberin. Sie ist mit viel Leidenschaft bei der Sache und das bringt sie auch gut rüber. Wir erfuhren viele Details über die Stadt und die Umgebung. Die Verkostung samt Essen war ein einmaliges Erlebnis mit tollem Ambiente. Den Großteil erklärt uns Sylvia auf deutsch. Sehr empfehlenswert! ~ Barbara (Wien – Österreich)

Aanrader

Hoe leuk om van Sylvia haar expertise te genieten op prachtige plekken in de stad! Een aanrader om te luisteren, te kijken en af te sluiten met een heerlijke lunch met bijpassende wijnen! ~ Dico (Ede)

Wijnhuizen