Over Sylvia

Mi presento

Ciao sono Sylvia!

Ik ben geboren in Rotterdam en ik heb jarenlang in Nederland gewoond. Sinds 2009 ben ik geëmigreerd naar Italië en vervolgens ben ik in 2018 verhuisd naar een van de mooiste en romantische plekjes van de wereld: Montepulciano.

Door verschillende baantjes in Italië, van serveerster tot professioneel FISAR sommelier, ken ik de Italiaanse gastronomie redelijk tot goed.

In 2019 ben ik gecertificeerd FISAR sommelier en heb ik succesvol mijn WSET level 2 Award in wines studie afgerond.

Ik ben agent voor verschillende top wijnhuizen in Italië, en ik organiseer Experiences en wijnproeverijen in Toscane. Ik wil dat iedereen de beste Experience beleeft in Italië!

Daarbij geef ik presentaties en wijnproeverijen bij Dante Alighieri Nederland waar ik de geschiedenis en het verhaal vertel achter de wijn Vino Nobile di Montepulciano DOCG.

Un po’ di storia

Ik werd verliefd op Italië na een vakantie in Umbrië. Om het land beter te leren kennen besloot ik in 2003 te gaan backpacken van noord naar zuid Italië.

Na een korte break in Nederland, waar ik actief mijn steentje heb bijgedragen aan bestuurswerkzaamheden van de Italiaanse vereniging Dante Alighieri Rotterdam, vertrok ik in 2009 definitief naar het land van de Dolce Vita.

Voordat ik begon te werken bij Villa in Umbria eind 2013 heb ik veel werkervaring opgedaan in de toerisme- en horecabranche in verschillende regio’s. Ik was enorm gefocust en gemotiveerd om mijn droom te realiseren.

Oggi

Tegenwoordig woon ik in Toscane. Ik ben trots op alles wat ik heb bereikt. Mijn werkervaringen in Italië gebruik ik nu om nieuwe stappen te zetten, en mooie projecten te realiseren.

La vita è bella!