Sommelier

FISAR sommelier

Ik ben gecertificeerd FISAR sommelier. FISAR staat voor Federazione Italiana Sommelier Albergatori e Ristoratori. De vereniging organiseert wijnopleidingen in heel Italië op verschillende niveaus.

FISAR is een internationaal erkend sommelier diploma.

Mijn favoriete wijn?

In rode wijnen houd ik het meest van Toscaanse wijnen, zoals Brunello di Montalcino DOCG en Vino Nobile di Montepulciano DOCG.

In witte wijnen kies ik eerder voor een Vernaccia di San Gimignano DOCG.

Wijn en spijs

De beste match voor een lekker glas wijn is goed gezelschap. Ik persoonlijk vind dat er voor elke gelegenheid een passende wijn is.

Studie

De ontwikkelingen in de wijnwereld veranderen met de dag. Het is belangrijk op de hoogte te blijven en te blijven leren.

WSET

Naast mijn FISAR diploma heb ik de opleidingen WSET level 2 en level 3 succesvol afgerond. Voor beide studies ben ik cum laude geslaagd.

De Wine Spirit & Education Trust organiseert wijnopleidingen en examens wereldwijd.

In 2022 ben ik gestart met de opleiding WSET level 4 diploma in wines. Het is de hoogste wijnopleiding van internationaal topniveau. Het is een zware opleiding en de grootste wijnopleider ter wereld.

Conclusie

Ik heb 14 jaar als een local in Italië geleefd. Na mijn afgeronde studies en praktijkervaringen ben ik heel tevreden met wat ik heb bereikt.

Mijn grote passie voor Italiaanse wijnen en lekker eten wil ik graag met iedereen delen.