Sommelier

FISAR sommelier

Ik ben gecertificeerd FISAR sommelier. FISAR staat voor Federazione Italiana Sommelier Albergatori e Ristoratori. De vereniging organiseert wijnopleidingen in heel Italië op verschillende niveaus.

FISAR is een internationaal erkend sommelier diploma.

Mijn favoriete wijn?

In rode wijnen houd ik het meest van Toscaanse wijnen, zoals Brunello di Montalcino DOCG en Vino Nobile di Montepulciano DOCG.

In witte wijnen kies ik eerder voor een Vernaccia di San Gimignano DOCG of de Bianco Toscano IGT van wijnhuis Dievole.

Wijn en spijs

De beste match voor een lekker glas wijn is goed gezelschap. Ik persoonlijk vind dat er voor elke gelegenheid een passende wijn is.

Studie

De ontwikkelingen in de wijnwereld veranderen met de dag. Het is belangrijk op de hoogte te blijven en te blijven leren.

WSET

Naast mijn FISAR diploma heb ik succesvol de opleiding WSET level 2 afgerond. De Wine Spirit & Education Trust, -WSET- organiseert wijnopleidingen en examens wereldwijd. Nu ben ik gestart met de opleiding WSET level 3. Beide opleidingen worden begeleid door sommelier en wijnschrijfster Emily O’ Hare.

Conclusie

Al 11 jaar leef ik als een local in Italië. Na mijn afgeronde studies en praktijkervaringen ben ik heel tevreden met wat ik heb bereikt.

Ik heb een grote passie voor Italiaanse wijnen en dat wil ik graag met andere liefhebbers delen.