Quotidiano wijn

Quotidiano wijn

Naast de kwaliteitswijnen die Gattavecchi produceert heeft Luca Gattavecchi recent een unieke Italiaanse wijn in de markt gezet, de Quotidiano wijn. Een goede wijn voor elke dag. Een mooi wijnproject om de Italiaanse cultuur en geschiedenis met elkaar te verbinden. Het gaat om een Italiaanse wijnkijk op de wereld, met een blik naar de geschiedenis in Italië verteld door middel van artistieke illustraties en historische gebeurtenissen.

Quotidiano wijn
Presentatie Quotidiano wijn
Quotidiano wijn
Quotidiano wijn

In samenwerking met jonge kunstenaars, Italiaanse communicatiedeskundigen en de Universiteit in Siena is het mogelijk dit format te realiseren. De Quotidiano is Italiaans design samengesteld van de beste Italiaanse druiven.

Quotidiano rood 60% Sangiovese aangevuld met verschillende Italiaanse rode druiven
Quotidiano wit 60% Trebbiano Toscano aangevuld met verschillende Italiaanse witte druiven

De druiven worden gebotteld in Montepulciano om de markten over de hele wereld te bereiken. Eerst in China, toen in New York. En langzaam aan zal Quotidiano de wereld veroveren met zijn embleem.. made in Italy!

Geschiedenis

Quotidiano wijn

Giugliemo Marconi is geboren in Bologna in 1874. Marconi was ingenieur en legde de basis voor de huidige moderne communicatie. Door zijn werk kunnen we bijvoorbeeld nu naar de radio luisteren, en sms-berichten versturen. Het Marconiplein in Rotterdam is vernoemd naar Giugliemo Marconi. Het plein wordt het “Macaroniplein” genoemd.

Blog post van CiaoTutti : Geschiedenisles op een wijnfles “Quotidiano

Wijn

Quotidiano is een blend van typische Italiaanse druiven. Het zijn veelzijdige wijnen die goed te combineren zijn met vleeswaren, kazen, pasta, en risottogerechten.

Quotidiano is ook een goede wijn voor als aperitief!

Quotidiano wijn
Quotidiano wijn
Quotidiano wijn
Quotidiano wijn