Quotidiano wijn

Quotidiano wijn

Naast de kwaliteitswijnen die Gattavecchi produceert heeft Luca Gattavecchi recent een unieke Italiaanse wijn in de markt gezet, de Quotidiano wijn. Een goede wijn voor elke dag. Een mooi wijnproject om de Italiaanse cultuur en geschiedenis met elkaar te verbinden. Het gaat om een Italiaanse wijnkijk op de wereld, met een blik naar de geschiedenis in Italië verteld door middel van artistieke illustraties en historische gebeurtenissen.

Quotidiano wijn
Quotidiano wijn
Quotidiano wijn

In samenwerking met jonge kunstenaars, Italiaanse communicatiedeskundigen en de Universiteit in Siena is het mogelijk dit format te realiseren. De Quotidiano is Italiaans design samengesteld van de beste Italiaanse druiven.

Quotidiano rood 60% Sangiovese aangevuld met verschillende Italiaanse rode druiven (Merlot en Barbera).
Quotidiano wit 60% Trebbiano Toscano aangevuld met verschillende Italiaanse witte druiven (Malvasia en Chardonnay).

De druiven worden gebotteld in Montepulciano om de markten over de hele wereld te bereiken. Eerst in China, toen in New York. En langzaam aan zal Quotidiano de wereld veroveren met zijn embleem.. made in Italy!

Geschiedenis

Op de etiketten van de Quotidiano wijn vind je artistieke illustraties en historische verhalen. Quotidiano verwijst naar nieuws hetgeen wordt vertaald in het afbeelden van krantenkoppen uit de Italiaanse geschiedenis met uitleg van het nieuwsbericht en een illustratie.

Marconi
Quotidiano wijn
Marconi

Giugliemo Marconi is geboren in Bologna in 1874. Marconi was ingenieur en legde de basis voor de huidige moderne communicatie. Door zijn werk kunnen we bijvoorbeeld nu naar de radio luisteren, en sms-berichten versturen. Het Marconiplein in Rotterdam is vernoemd naar Giugliemo Marconi. Het plein wordt het “Macaroniplein” genoemd.

Blog post van CiaoTutti : Geschiedenisles op een wijnfles “Quotidiano

Il Tridente Maserati
Quotidiano wijn
Maserati

De drie broers wijden zich in Bologna aan hun passie voor het autoracen.

Het bedrijf, vertegenwoordigd door Alfieri Maserati en twee van zijn broers Ettore en Ernesto is op 14 december 1914 officieel gestart. Ze zijn alledrie geïnteresseerd in techniek en houden van snelheid. Ondanks hun inzet op technisch en commercieel gebied hebben ze alledrie een manier en de tijd gevonden om zelf achter het stuur van een raceauto te zitten. Aan Mario Maserati, nog een andere broer, wordt het ontwerp van het Maserati-embleem van het familiebedrijf toegeschreven, geïnspireerd door de Neptunusfontein op Piazza Maggiore, in het centum van Bologna.

Wijn

Kenmerken: IGT; Quotidiano is een blend van typische Italiaanse druiven. Het zijn veelzijdige wijnen die goed te combineren zijn met vleeswaren, (jonge) kazen, risotto en pastagerechten. Quotidiano is ook een geschikte wijn voor als aperitief!

Wijn is cultuur
Quotidiano wijn
Quotidiano wijn
Quotidiano wijn
Quotidiano wijn

Deze pagina is ook in het Engels Quotidiano wine