Samenwerken

Ik ben agent voor mooie wijnhuizen. Ik heb in de loop der tijd goede vertrouwensrelaties met ze opgebouwd. We streven hetzelfde doel na: goede wijnen verkopen, waar eerlijke prijzen voor zowel de producent als voor de afnemer centraal staan.

De wijnhuizen bezoek ik regelmatig. Over de laatste ontwikkelingen en nieuws schrijf ik blogposts.

Waarom voor SylviaItaly kiezen?

– Fulltime in Italië wonend sinds 2009
– Uit liefde voor het land geëmigreerd
– Werkervaring in verschillende regio’s
– Spreekt vloeiend Italiaans
– Kenner van de Italiaanse gastronomie
– Italiaanse wijnspecialist
– FISAR sommelier
– Wijnproeverijen in Montepulciano Toscane
– Hardloopster
– Een Rotterdamse!

Heb je vragen? Of ben je geïnteresseerd in een samenwerking? Leuk als je contact opneemt! Je kunt me natuurlijk ook mailen: info@sylviaitaly.com

Wijnproeverijen

Bezoek het mooiste wijnhuis in Toscane! Samen met Cantina Gattavecchi organiseer ik het hele jaar door wijnproeverijen in Montepulciano

Wijnhuizen

Gattavecchi is een vier generaties wijnbedrijf in Montepulciano. Ze produceren 100 jaar geapprecieerde wijn: Vino Nobile di Montepulciano, Rosso di Montepulciano, Vernaccia en Chianti. Gattavecchi is een prachtig wijnhuis met geschiedenis. Luca, Gionata en Daniela Gattavecchi zijn betrokken bij de wijnproductie.

Een ander wijngebied in zuid Montepulciano waar de wijnstokken van Gattavecchi zich bevinden is Poggio alla Sala. Poggio alla Sala is een bijzonder en mystiek wijngoed waar archeologische vondsten zijn gedaan. Het is een voormalig resort. Poggio alla Sala heeft (ongeveer) in totaal 23 ha wijngaard en 3 ha olijfgaard. De wijnen van Poggio alla Sala zijn veelzijdig. Ze passen goed bij vleesgerechten, wild en oude kazen.

Sada is in Casale Marittimo en produceert sinds 2000 Super Tuscan en Vermentino wijn. Het is een parel in de Bolgheri-streek. De familie Sada komt oorspronkelijk uit Milaan. Davide Sada is de eigenaar samen met zijn vrouw (gravin) Cristiana Durin uit Monza. De wijnen van Sada zijn elegant. Ze hebben hun eigen identiteit en stijl.

Eredi Trevisan is een oorspronkelijke naam uit Veneto. Tiziana en haar man Luca Trevisan zijn eigenaren van wijnhuis Eredi Trevisan in Cortona. Beiden zijn al jaren lang actief in de wijnbusiness en in de wijnproductie. Eredi Trevisan produceert Syrah DOC, Rosé wijn gemaakt van 100% Syrah druiven (nieuw) en Vin Santo DOC.

Het wijngebied Piandaccoli is in beheer geweest van een 3-tal rijke families uit Florence. Giampaolo Bruni is nu de eigenaar. Bij Piandaccoli vind je uiteenlopende Toscaanse kwaliteitswijnen. De meesten zijn gemaakt van autochtone druivenrassen. Het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan het wijngoed om de wijnen te proeven.

Toffoli is een familiebedrijf in Refrontolo. Bijna alle wijnen van Toffoli hebben een DOC en een DOCG status. Hun wijnen en Prosecco komen uit de Conegliano Valdobbiadene Prosecco streek. In de afgelopen jaren hebben ze veel prijzen in de wacht gesleept, dit mede dankzij hun toewijding en liefde voor hun wijngaarden en voor het vak. Ze gaan altijd voor het allerbeste, waarbij de tradities niet uit het oog verloren worden.