Samenwerken

Ik ben agent voor mooie wijnhuizen: Gattavecchi, Poggio alla Sala, Quotidiano, Sada, Eredi Trevisan en Piandaccoli.

De wijnhuizen bezoek ik regelmatig. Over de laatste ontwikkelingen en nieuws schrijf ik blogposts.

Heb je vragen over deze wijnhuizen? Of ben je geïnteresseerd in de wijnen? Leuk als je contact opneemt! Je kunt me natuurlijk ook mailen: info@sylviaitaly.com

Wijnproeverijen

Bezoek de mooiste wijnhuizen tijdens je vakantie in Italië! Samen met Villa in Umbria en wijnhuis Gattavecchi organiseer ik elke zomer wijnproeverijen in Umbrië en in Montepulciano.

Wijnhuizen

Bere un calice di Vino Nobile vuole dire bere un calice di storia..

Gattavecchi is een vier generaties wijnbedrijf in Montepulciano. Ze produceren 100 jaar geapprecieerde wijn: Vino Nobile di Montepulciano, Rosso di Montepulciano, Vernaccia en Chianti. Gattavecchi is een prachtig wijnhuis met geschiedenis. Luca, Gionata en Daniela Gattavecchi zijn betrokken bij de wijnproductie.

Een ander wijngebied in de Val di Chiana waar de wijnstokken van Gattavecchi zich bevinden is Poggio alla Sala. Een bijzonder en mystiek wijngoed waar archeologische vondsten zijn gedaan. De bijzondere sfeer voel je nog steeds erg goed.

Sada is in Casale Marittimo en produceert sinds 2000 Super Tuscan en Vermentino wijn. Het is een parel in de Bolgheri-streek. De familie Sada komt oorspronkelijk uit Milaan. Davide Sada is de eigenaar samen met zijn vrouw (gravin) Cristiana Durin uit Monza. De wijnen van Sada zijn elegant. Ze hebben hun eigen identiteit en stijl.

Eredi Trevisan is een oorspronkelijke naam uit Veneto. Tiziana en haar man Luca Trevisan zijn eigenaren van wijnhuis Eredi Trevisan in Cortona. Beiden zijn al jaren lang actief in de wijnbusiness en in de wijnproductie. Eredi Trevisan produceert Syrah DOC, Toscana IGT wijn en Vin Santo DOC.

Het wijngebied Piandaccoli is in beheer geweest van een 3-tal rijke families uit Florence. Giampaolo Bruni is nu de eigenaar. Bij Piandaccoli vind je uiteenlopende Toscaanse wijnen. De meesten zijn gemaakt van autochtone druivenrassen. Het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan het wijngoed om de wijnen te proeven.