wijnhuis Eredi Trevisan

Cortona

Cortona is een schilderachtig dorpje in de Val di Chiana streek. Het plaatsje ligt op 600 m hoogte waarvandaan je een mooi uitzicht hebt op het Trasimeense meer en de Monte Amiata. Cortona is naast Montepulciano een van de drukst bezochte plaatsen in de Val di Chiana.

In het oude centrum waan je je in de middeleeuwen of in de renaissance. Hier zijn de filmopnames geweest van de beroemde film “La Vita è Bella” van Roberto Benigni. Ook het boek “Under the Tuscan Sun” speelt zich af in Cortona.

De Syrah druif is een autochtone druif uit deze omgeving. Syrah is een stevig druivenras en heeft een DOC predikaat. In Cortona worden de wijnen gemaakt van 100% Syrah druiven.

Eredi Trevisan

In Cortona is wijnhuis Eredi Trevisan. Trevisan is een typische naam uit Veneto.
De familie Trevisan verhuisden in de jaren ’60 naar Cortona. Daarvoor produceerden ze al wijn voor familie-gebruik. Giancarlo Trevisan kocht het wijndomein “La Violina” in Cortona, waar de Sangiovese wijnstokken al waren aangeplant. De wijntraditie werd voortgezet.

Zoon Luca nam het roer over na het overlijden van de Giancarlo in 2009. Hij erfde het wijngoed. Samen met zijn vrouw Tiziana Mazzetti besloot hij de uitdaging aan te gaan om het bestaand wijnbedrijf uit te bouwen en nieuwe druiven te kweken.

Sinds 2013 produceert Eredi Trevisan niet alleen een Toscaanse IGT wijn, maar ook de krachtpatser Syrah DOC wijn. Zijn vrouw Tiziana Mazzetti en hun zoon zijn allen betrokken bij de productie en de verkoop van hun wijnen. Ze hebben samen een enorme passie voor de wijnbouw en hun wijnen.

Eredi Trevisan
Tiziana Mazzetti
Eredi Trevisan
Wijnoogst 2018

Ze produceren drie wijnen: Syrah DOC, Toscana IGT en Vin Santo DOC. De namen van deze wijnen verwijzen naar de familie Trevisan.

Syrah DOC: Deze wijn is gemaakt van 100% Syrah druiven. Na de vergisting in RVS rijpt de wijn 12 maanden in Franse barriques met daarna 6 maanden flesrijping.
De naam van de wijn is Candito. Candito was de bijnaam van Giancarlo Trevisan.

Eredi Trevisan
Candito Syrah DOC

Toscana IGT: Een rode wijn, een blend van Sangiovese druiven en andere druiven. La Violina is het wijngoed waar de Sangiovese druiven verbouwd worden.
De naam van de wijn is La Violina.

Vin Santo di Cortona DOC: Een Toscaanse zoete dessertwijn gemaakt van 100% Trebbiano. Deze zoete wijn is vernoemd naar de grootvader van Luca.

Eredi Trevisan
Wijnoogst 2018