wijnhuis Vincenzo Toffoli

Vincenzo Toffoli

De wijngaarden van Toffoli liggen in een prestigieus gebied van de Prosecco regio Conegliano Valdobbiadene. Op 200m boven zeeniveau rondom het plaatsje Refrontolo worden de druiven Glera, Verdiso en Marzemino geteeld. In totaal heeft Toffoli 5 ha wijngaard in bezit, en 15 ha wijngaard in beheer. Beide gebieden zijn geschikt voor de teelt van de druiven Glera.

Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG
wijnhuis Toffoli in Refrontolo

Vincenzo en Maria Toffoli trouwden in de jaren ’50. Vanwege de economische crisis verhuisden ze naar Engeland voor 12 jaar waar in die periode Vincenzo als tuinier en groenteboer werkte. Toen ze terugkwamen in Italië, kochten ze een landgoed met 5 ha grond in Refrontolo, het dorpje waar Maria is geboren. Refrontolo ligt in de Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG gebied.

Vincenzo Toffoli
wijngaarden Toffoli in Refrontolo

In 1964 startten Maria en Vincenzo met het verbouwen van wijn. Maria en Vincenzo hebben drie zoons gekregen aan wie ze het wijnbedrijf Toffoli hebben overgedragen.

Sante, Gabriele en Luciano zijn nu verantwoordelijk voor de wijnproductie en de verkoop van de wijnen wereldwijd, waarbij de jongere generatie van de familie Toffoli Umberto en Francesca de administratie, en de andere nodige werkzaamheden coördineren. Toffoli is een echt familiebedrijf waarin iedereen meewerkt, van jong tot oud.

De filosofie van de familie is het produceren van hoge kwaliteitswijnen en dankzij de ervaringen zijn de vinificatietechnieken die het meest geschikt zijn voor hun wijnen overgenomen.

Vincenzo Toffoli
wijngaarden Toffoli Refrontolo

De wijnen van Toffoli worden met trots op verantwoorde manier geproduceerd. Bij de wijnoogst worden de druiven met de hand geplukt en selectief geselecteerd.

Vincenzo Toffoli
wijnoogst Glera druif
Vincenzo Toffoli wijngaarden
wijnhuis Toffoli
Vincenzo Toffoli
Sylvia met de wijnmaker Sante Toffoli

De stijl van Toffoli is elegant. Ze produceren Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, Prosecco DOC, Spumante wijnen, stille wijnen en Passito.

Wijnhuis Toffoli
wijnproeverij Prosecco Toffoli
Wijnhuis Vincenzo Toffoli
wijnproeverij Prosecco Toffoli

In de afgelopen jaren hebben de Prosecco wijnen van Toffoli diverse Platinum Awards ontvangen.

Conegliano Valdobbiadene

De Conegliano Valdobbiadene is het beste Prosecco gebied in de regio Veneto. De wijnvelden liggen in de provincie van Treviso. Prosecco wordt niet alleen geproduceerd in Veneto, maar ook in Friuli, noord-oost Italië. 

De Prosecco uit de Conegliano Valdobbiadene moet aan strenge eisen voldoen, zoals een lagere opbrengst per hectare, en een maximale productie. Sinds 2009 heeft de Prosecco uit de Conegliano Valdobbiadene een DOCG predikaat.

Er is ook een groter gebied waar Prosecco DOC wordt gemaakt, dat is de rest van Veneto en Friuli (in totaal 15 gemeenten). Voor de Prosecco DOC zijn minder strikte regels verbonden.

Prosecco wordt alleen van witte druiven gemaakt met minimaal 85% Prosecco druiven (Glera) met eventuele aanvulling van lokale witte druivenrassen, bijvoorbeeld de Verdiso.

Vincenzo Toffoli
Glera druif

Deze pagina is ook in het Engels Vincenzo Toffoli winery.