Pomona

Pomona

Tussen Florence en Siena vind je wijdse heuvels, landschappen met glooiende wijngaarden en olijfgaarden met her en der rijen cipressen.

Wijnhuis Pomona is een familiebedrijf in de gemeente Castellina, een klein plaatsje dichtbij Siena. Fattoria Pomona heeft een rijke geschiedenis want sinds 1982 wordt er wijn en olijfolie verbouwd.

Van de autochtone druiven die er groeien worden Chianti Classico wijnen gemaakt.

Wijngoed Pomona is een gecertificeerd biologische wijnboerderij. Op de dag van vandaag is Monica Raspi eigenaar van Pomona. Zij maakt de wijnen.

Ondertussen werkt zoon Cosimo ook in de wijngaard en de man van Monica, Enrico, is mede-verantwoordelijk voor de verkoop.

De wijnen worden op een natuurlijke wijze verbouwd. Monica heeft jarenlang als zelfstandig dierenarts gewerkt.

In 2007, toen de ouders van Monica besloten het stokje over te dragen, heeft ze besloten zich met 100% aandacht met wijn bezig te houden.

De wijngaarden van Pomona zijn aangeplant met autochtone druivenrassen: Sangiovese welke de basis vormt van de Chianti Classico wijnen van Pomona, Trebbiano (witte druif) en Cabernet Sauvignon.

Het terroir Pomona is een prachtig gebied, en uitermate geschikt voor wijnbouw. De biologische wijnen kunnen absoluut gerekend worden tot grote klasse. Alle wijnen van Pomona hebben het officiële kwaliteitskeurmerk voor Biologisch.

Pomona heeft een oppervlakte van 6 ha aan wijngaard. De rest van de oppervlakte is beplant met olijfbomen, fruitbomen en beplantingen van groenten en kruiden.

Chianti Classico wijnen

De wijnen Chianti Classico DOCG en Chianti Classico Riserva DOCT worden beiden gemaakt van 100% Sangiovese druiven.

Naast de rode Chianti wijnen bij Pomona vind je ook uiteenlopende rode Toscana IGT wijnen en witte wijnen afkomstig van de diverse druivenrassen.

Siena

Siena ligt onder de hoofdstad Florence. Veel gebouwen uit de middeleeuwen zijn bewaard gebleven met het mooiste plein “Il Campo” en het meest indrukwekkende bouwwerk “il Duomo”. Nergens anders op de wereld is de hoeveelheid kunst en cultuur zo indrukwekkend als in deze stad.

Vandaag de dag is Siena nog altijd een openluchtmuseum. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen deze stad.

Maar er is meer dan dat. Want naast haar rijke geschiedenis en architectuur, wordt in de omgeving van Siena de wereldberoemde Chianti Classico wijn geproduceerd. De wijn met de herkenbare zwarte haan, de Gallo Nero.

Chianti Classico is één van de mooiste wijnstreken van Italië!